• Nieuws
  De Morgen

  Waarom verwachten we van vrouwen dat ze uitleg geven bij het seksueel overschrijdend gedrag van hun man?

  Iets meer dan twee jaar geleden schoof Ashley Kavanaugh aan voor een interview met Fox News. Haar echtgenoot Brett Kavanaugh was genomineerd door president Donald Trump om Anthony Kennedy te vervangen in het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Tot psychologe Christine Blasey Ford naar voren stapte en bekendmaakte dat Kavanaugh haar had proberen verkrachten toen ze samen school liepen.

 • Nieuws
  De Standaard

  Pieter Timmers met New York Breakers twee keer vierde in aflossing

  Pieter Timmers is maandag in Boedapest met de New York Breakers zowel in de 4x100 meter vrije slag als de 4x100 meter wisselslag vierde geworden op de eerste dag van de vierde International Swimming League. In de 4x100 meter legde Timmers zijn vier baantjes af in 46.97. Hij hielp zijn team zo aan een tijd van 3:10.09.

 • Nieuws
  Het Belang van Limburg

  Belg mikt op pensioen op 61 jaar, net zoals zeven jaar geleden

  De mentaliteit over onze pensioenleeftijd zit muurvast. Dat moet blijken uit een peiling in opdracht van levensverzekeraar NN. Zo vindt de helft van de Belgen dat we op 61 jaar op pensioen moeten kunnen.

 • Nieuws
  Het Belang van Limburg

  Zinedine Zidane sluit niet uit dat Eden Hazard morgen speelt in de Champions League

  Daar is Eden Hazard. De Rode Duivel mag zich eindelijk opnieuw voetballer noemen na weken van blessureleed. Hazard landde maandag met de selectie van Real Madrid in Duitsland, waar de Koninklijke het dinsdag tegen Borussia Mönchengladbach in een belangrijk duel in de Champions League.

 • Nieuws
  Het Belang van Limburg

  LIVE. Wint Jess Thorup met KRC Genk bij terugkeer naar Gent?

  Twee maanden nadat Jess Thorup werd ontslagen als trainer van AA Gent, keert hij voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena. Niet als toerist, wel als coach van Genk. Kan KRC Genk winnen van het getroebleerde AA Gent?

 • Nieuws
  Het Belang van Limburg

  Minister Sophie Wilmès nog altijd op intensieve zorgen

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van het Delta-ziekenhuis in Oudergem. Haar toestand gaat stapje voor stapje vooruit en ze wordt niet beademd”, zegt haar woordvoerster Elke Pattyn. Vorige week maakte Wilmès zelf bekend dat ze positief had getest op Covid-19.

 • Nieuws
  Het Belang van Limburg

  Oud-burgemeester Herstappe voor rechter voor 'borsteldag' die eindigt in slaagse ruzie

  Herstappe - De voormalige burgemeester van Herstappe, Serge Louwet, heeft zich maandagmorgen voor de Tongerse strafrechter moeten verantwoorden voor een uit de hand gelopen confrontatie met enkele politieke tegenstanders een dag voor de verkiezingen in 2018. De aanloop naar de verkiezingen van 2018 verliep in Herstappe allesbehalve rustig. De twee partijen grepen verschillende recente gebeurtenissen in het dorp en in de politiek aan om de winst voor de komende ...