• Nieuws
  hln.be

  LIVE. Trump heft reisverbod voor Europeanen en Brazilianen op, Biden fluit hem terug: “Niet het moment om beperkingen op te heffen”

  De Amerikaanse president Donald Trump heft het inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op: vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest kunnen voorleggen om naar de VS te reizen. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden echter al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

 • Nieuws
  hln.be

  Trump beveelt tot ban van Chinese drones bij Amerikaanse overheid

  Trump heeft alle Amerikaanse overheidsdiensten bevolen om de veiligheidsrisico's die voortvloeien uit het Chinese aandeel in de huidige drone-vloot van de Amerikaanse overheid in kaart te brengen. Behalve drones die gemaakt zijn door Chinese bedrijven moeten ook drones uit andere landen die de VS als vijandig beschouwen in die analyse worden meegenomen.

 • Nieuws
  Het Belang van Limburg

  Gezond sporten met Start 2 Run

  Ham - In de week van 22 februari start de Hamse sportdienst weer met een cursus Start 2 Run van 0-5 km. Bedoeling is om na 10 weken onafgebroken 5 km te kunnen lopen.

 • Nieuws
  Het Belang van Limburg

  Leen en Pascal in Ham

  Gezocht: 1.000 zonnepaneleneigenaars voor een rechtszaak tegen de overheid. Een Facebook-groep …

 • Nieuws
  hln.be

  Trump heft inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op

  De beperkingen lopen af op dezelfde dag waarop het beleid ingaat dat reizigers verplicht om een negatieve coronatest te laten zien. Door de beperkingen konden buitenlanders die in de recentste twee weken in Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland of de 26 Schengenlanden waren geweest de VS niet binnenkomen. De restricties voor reizigers vanuit Europa zijn er sinds maart.

 • Nieuws
  hln.be

  Trump heft inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op, Biden fluit hem terug

  Het inreisverbod dat geldt voor reizigers uit de Schengenzone, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Brazilië, wordt geannuleerd, klinkt het in een mededeling van het Witte Huis. Het verbod blijft wel gelden voor reizigers uit China en Iran. Vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest voorleggen om naar de VS te reizen.

 • Nieuws
  hln.be

  Vier beschuldigden schuldig aan onopzettelijke doodslag op Jean-Marie Monzibila

  Alexandre Dusart, Mathieu Delouvroy, Singaoku Kale en David Browet werden ervan beschuldigd Jean-Marie Monzibila te hebben gedood in de nacht van 31 augustus op 1 september 2009. Allen maakten ze deel uit van de radicaal-islamistische Abil-gemeenschap, in Gilly.